آموزش بسته بندی اثاثیه، (با استفاده از کارتن بسته بندی و حداقل امکانات) که هر ایرانی حداقل یک بار در زندگی با آن مواجه می شود را مطالعه کنید. این مطلب هر هفته بروز می شود و مطالب جدید و مفید به آن اضافه می گردد:
بسته بندی کامل و سالم وسایل به نحوی که بتوان تمامی وسایل را بصورت اصولی در جعبه ها (کارتن بسته بندی) جای داد به ظاهر کار پیچیده ای است.
اما بسته بندی وسایل در منزل کار پیچیده ای نیست و میتوان با ساماندهی و تعداد جعبه های کافی، کار بسته بندی وسایل را به خوبی انجام داد. به خاطر داشته باشید که برای اشیای ارزشمند و شکستنی بایستی از حفاظ های اضافی در داخل جعبه ها استفاده گردد.
1- ساماندهی کارتن های بسته بندی
شماره تماس بسته بندی وسایل منزل با 20 درصد تخفیف ویژه :
1- جعبه های حمل وسایلتان را ساماندهی کنید:
ابتدا مهم است بدانید که برای حمل وسایلتان از حدود 2 تا 3 هفته قبلش برنامه ریزی داشته باشید. بسته بندی مدت زمان نسبتا زیادی را نیاز دارد. پس لازم است برای بسته بندی در تهران تمامی وسایلتان، از قبل آماده باشید و وقت و زمان کافی را اختصاص دهید.
هدف نهایی این است که تمامی جعبه ها در روز قبل از اسباب کشی بسته بندی شوند و آماده حمل باشند.
- شما میتوانید این برنامه ریزی را داشته باشید که چه زمانی اثاثیه چه اتاقی را بسته بندی کنید. همچنین بهتر است جعبه های خاصی را با شماره و یا تاریخ مشخص بسته بندی کنید.

آموزش بسته بندی اثاثیه برای حمل
2- خریدن وسایل مورد نیاز قبل از شروع بسته بندی:
شما می توانید وسایلی که در دفاتر خدمات پستی برای بسته بندی مورد استفاده قرار می گیرد را خریداری کنید. این اقلام را می توانید از فروشگاه های بزرگ و یا از فروشگاه هایی که وسایل اداری را می فروشند خریداری کنید. به طور کلی باید وسایل ذیل را تهیه کنید.
پیشنهادی: چگونه اثاثیه خود را برای حمل، بسته بندی کنیم؟
وسایل مورد نیاز برای بسته بندی:
- کارتن مناسب اسباب کشی (کارتن ضخیم و محکم و مقاوم در برابر رطوبت)
- چسپ مخصوص بسته بندی
- عایق های ضربه گیر (استفاده در داخل کارتن)
- پلاستیک های حباب دار یا روزنامه یا پوشال
- بسته بندی های پلاستیکی برای لوازم آرایشی و بهداشتی
- برچسپ یا نوار (قابل نوشتن) بخصوص برای اشیاء با ارزش
- ماژیک یا خودکار برای نوستن برچسپ های روی جعبه

نیازمندی های بسته بندی
3- تخمین تعداد جعبه های مورد نیاز برای بسته بندی بر اساس اندازه:
هیچ روش دقیقی برای تخمین تعداد جعبه های مورد نیاز برای بسته بندی وجود ندارد. بهتر است تعداد جعبه ها بیشتر از تعداد مورد نیازتان باشد.
برای مثال اگر برآورد کلی شما برای بسته بندی کل وسایل موجود 10 جعبه است، بهتر است 12 جعبه را خریداری نمایید.
یکی از بهترین روش ها برای تخمین تعداد جعبه های مورد نیاز تخمین مساحت منزلتان است.
برآورد تعداد جعبه های بر اساس مساحت منزل:
- اگر مساحت خانه شما (50 تا 100 متر) باشد، ممکن است 7 جعبه کوچک، 8 جعبه متوسط، 3 جعبه بزرگ و 2 جعبه سایز بزرگ داشته باشید.
- اگر مساحت خانه شما (100 تا 210 متر) باشد، ممکن است 11 جعبه کوچک، 10 جعبه متوسط، 4 جعبه بزرگ و 2 جعبه سایز بزرگ داشته باشید.
- اگر مساحت خانه شما (210 تا 270 متر) باشد، ممکن است 15 جعبه کوچک، 13 جعبه متوسط، 6 جعبه بزرگ و 3 جعبه سایز بزرگ داشته باشید.
- اگر این مساحت (270-370 متر) باشد، 21 عدد کوچک، 19 عدد متوسط، 10 عدد بزرگ و 6 عدد بزرگ است.
- اگر این ناحیه (370-490 متر) باشد، ممکن است شما 21 کوچک، 19 متوسط، 10 بزرگ و 6 عدد بزرگ داشته باشید.
- اگر ارتفاع آن تا (550 متر) باشد، 35 عدد کوچک، 33 عدد متوسط، 19 عدد بزرگ و 11 عدد بزرگ است.
این اندازه ها تا حدود زیادی استاندارد جعبه هستند. شما می توانید این جعبه ها را در این سایزها از فروشگاه بسته بندی و یا فروشگاه بزرگ خریداری نمایید.

تعداد کارتن
4- جعبه های محکم و بدون آسیب را پیدا کنید:
از جعبه های جدید با لایه محکم برای بسته بندی استفاده کنید. در جعبه ها نباید پاره گی، خیس و یا لکه رنگ باشد. از بسته شدن کامل جعبه قبل از پر شدن آن اطمینان حاصل کنید. جعبه ها را از فروشگاه های لوازم اداری و یا فروشگاه های مواد غذایی تهیه کنید.
- اگر خودتان جعبه های قدیمی دارند از آن ها استفاده کنید و این می تواند برای شما به صرفه تر باشد.
- اگر از شرکت حمل بار استفاده می کنید مواظب باشید زیرا برخی شرکت های باربری مانند نیسان بار جنت آباد از جعبه هایی که چندین مرتبه استفاده کرده اند استفاده میکنند. ممکن است برخی از جعبه ها پاره، پاره شده یا رنگ آمیزی شده باشند. علاوه بر این مطمن باشید جعبه ها قادر به بسته شدن و پلمپ شدن باشند تا آسیبی به اثاثیه وارد نشود.

جعبه های سالم بسته بندی
5- کارتن های تا شده را جمع آوری کنید:
کارتن های تا شده را مانند مکعب مربع باز کنید. کارتن را برعکس کنید. ابتدا 2 لبه کارتن را تا کنید و سپس 2 لبه بزرگتر را روی آن قرار دهید و امتداد لبه های آن را با چسپ محکم کنید.
- برای شروع بسته بندی کارتن را برعکس کنید و لبه های بالایی آن را باز کنید. سپس وسایل را در آن قرار دهید تا کامل پر می شود.
- بعد از پر شدن جعبه، با استفاده از نوار مخصوص امتداد لبه ها را چسپ بزنید تا محکم شود.

کارتن بسته بندی اثاثیه
6- اثاثیه سنگین را در کارتن های کوچک و اثاثیه سبک را در کارتن های بزرگ قرار دهید:
اگر شما وسایل سنگین را در جعبه های بزرگ قرار دهید امکان جابجایی و حرکت آن خیلی سخت می شود. وانت بار کاشانی پیشنهاد می کند وسایلی مانند کتاب ها، قطعات کامپیوتر یا ابزارآلات را در جعبه های کوچک قرار دهید تا امکان جابجایی آن ها راحتتر باشد.
جعبه های بزرگ برای اشیای سبک نظیر لباس ها، پتو، بالش و … خیلی مناسب هستند.

بسته بندی وسایل سبک و سنگین
2- جدا کردن وسایل برای بسته بندی اثاثیه
شماره تماس خدمات بسته بندی تهران با 20 درصد تخفیف ویژه :
1- برای هر اتاق یک لیست بسته بندی تهیه کنید:
برای هر اتاقی که قصد بسته بندی دارید یک لیست تهیه کنید. برای راهروها، حمام و حیاط نیز لیست تهیه کنید. و برای هر یک بصورت جداگانه لیست وسایلی که نیاز به بسته بندی دارند را بنویسید.
برای مثال لیست اتاق خوابتان شاید شامل این موارد باشد: کتاب ها – قاب عکس ها – لامپ ها – روتختی و …

تهیه لیست
2- وسایل را بر اساس کاربردشان تفکیک کنیم:
قبل از شروع بسته بندی سعی کنید وسایلی که با هم بسته بندی می شوند را جدا کنید. اقلام مشابه را کنار هم بگذارید. این کار باعث می شود پیدا کردن وسایل برای جابجایی راحت تر شود. این کار را (جدا کردن اقلام مشابه) تا زمانی که شروع به بسته بندی می کنید ادامه دهید.
- تمام لامپ ها را در یک گوشه کنار هم جمع کنید، یا فیلم های DVD یا ویدئویی، آنتن را کنار تلویزیون قرار دهید. همچنین کتاب های رمان، دفتر یادداشت، روزنامه ها و دیگر کاغذها که زیر مجموعه کتاب ها هستند را کنار هم قرار دهید.
- وسایل مشابه را از اتاق های مختلف با هم قاطی نکنید. برای مثال کتاب های موجود در اتاق خواب را یا کتاب های اتاق نشیمن را در یک جعبه قرار ندهید.
- اگر اشیائی دارای بخش های مختلف باشد، اطمینان حاصل کنید که تمام قطعات با هم نگهداری شوند.
تفکیک وسایل برقی
3- تخمین تعداد کارتن ها مورد نیاز برای هر اتاق:
در بند قبلی (شماره 2) به جدا کردن وسایل بر اساس کاربردشان اشاره کردیم، حال نگاه کنید که در هر اتاق چه تعداد اشیاء دسته بندی شده به تفکیک داریم. هم اکنون می توانید بررسی کنید که برای هر بخش 1 یا 2 یا چندتا کارتن در چه اندازه لازم دارید.
هیچ راه دقیقی برای تعیین تعداد جعبه مورد نیاز برای بسته بندی کامل اثاثیه اتاق وجود ندارد. بنابراین این نکته مهم را نیز در اینجا رعایت کنید که تعداد 1 تا 2 کارتن اضافی را برای بسته بندی اثاثیه در نظر بگیرید.
اصول ساده ذیل را برای بسته بندی رعایت کنید:
- وسایل سنگین را در کارتن های کوچک قرار دهید. بنابراین اگر کتاب های زیادی دارید ناچار هستید از کارتن های کوچک بیشتری برای کتاب هایتان استفاده کنید.
- اشیاو سبک تر باید در کارتن های بزرگ تر جاسازی شوند. اگر وسایل سبکی نظیر بالش و یا کت های بزرگی دارید نیاز به جعبه های بزرگتری دارید.

تعداد جعبه برای بسته بندی
4- وسایل کوچک و متفرقه را با هم در یک کارتن قرار دهید:
اشیاء کوچک و یا ابزارها را به تفکیک اتاق باید با همدیگر در یک کارتن قرار دهید. برای مثال وسایل رومیزی مانند قلم، کاغذ یادداشت، منگنه، پانچ، سوزن کش، پایه چسپ، جامدادی و غیره را با هم در داخل یک کارتن قرار دهید.

قرار دادن وسایل کوچک
5- گذاشتن پیچ ها، سیم ها و سخت افزارهای کوچ در کیسه های پلاستیکی شفاف کوچک:
گذاشتن اقلام کوچک در بسته های کوچک پلاستیکی و برچسپ زدن بر روی کیسه ها با ذکر محتویات آن ضروری است. این کار به این خاطر مفید است که زمانی که در مقصد، وسایل را از کارتن ها و بسته ها خارج می کنید از گم شدن اقلام کوچک جلوگیری می کند.
- برای مثال: اگر شما کامپیوترتان را بسته بندی می کنید بهتر است اقلام ریز مانند ماوس، پیچ ها، کابل ها را در یک کیسه پلاستیکی کوچ قرار دهید. سپس بر روی این بسته با ذکر جزئیات آن برچسپ بزنید. این بسته را می توانید در کارتن حاوی کیس یا مانیتور قرار دهید.

طناب بسته بندی
6- در زمان جابجایی و حمل، وسایل ضروری را شناسایی کنید:
فرض کنید به مسافرت می روید و لوازم شخصی خود را گلچین می کنید و با خود به سفر می برید.! این وسایل می توانند حوله یا لوازم آرایشی و بهداشتی و یا لباس تمیز باشد.
لذا یک کیسه حاوی وسایل ضروری را جدا کنید و حتما چند پارچه برای تمیز کردن (حوله جادوئی) نیز اضافه کنید.
- این کیسه یا جعبه را باید با یک علامت ستاره یا علامت مشخص از بقیه جدا کنید.
- آخرین جعبه ای را که در وانت حمل بار قرار میدهید این جعبه باشد، تا به محض رسیدن از آن استفاده کنید.

وسایل ضروری بسته بندی
7- وسایل و لوازم خانگی را در جعبه ها قرار ندهید.
وسایل و لوازم خانگی را بجای گذاشتن در جعبه باید در پتوها یا پارچه های ضخیم قرار دهید. این پتوهای مخصوص را از فروشگاه های لوازم خانگی تهیه کنید.
اگر یک شرکت معتبر حمل و نقل استفاده می کنید، ممکن است این کار را برای شما انجام دهند.
- قابهای بزرگتر از 3 فوت (0.91 متر) طول نیز باید در پتوها بسته بندی شوند.
- کیسه های زباله یک گزینه عالی برای بسته بندی بالش، ملحفه، و لباس است. نترس از استفاده از چمدان نیز نترس.

وسایل خانگی
شماره تماس بسته بندی وسایل منزل با 20 درصد تخفیف ویژه :